Skrapatur hesteindsamling og rideferie er en tur hvor man sammen med de islandske bønder oplever en tilbagevendende kulturel og festlig begivenhed.

Vi vil deltage i hesteindsamlingenss sidste dag hvor vi sammen med bønder, hestefolk og andre, rider gennem dalen ned til folden hvor hestene fra bjergene  samles og uddeles til gårdene. Hestesamlingerne er en årlig islandsk folkefest med heste, fest og sang. Turen gennem dalen er et ridt med mange andre folk. Her holdes gode pauser, taler og selvfølgelig synges og drikkes der på ægte islandsk manér.

Derudover indeholder ugen et 3 dages ridt i det smukke område ved Saltvik hvor vi vil ride med flok. Turene på 3 dages ridtet vil være mellem 20 og 40 km pr dag.

Mellem ridtet og hesteindsamlingen vil der være en mere rolig dag hvor der er mulighed for at pleje de ømme muskler og besøge byen Husavik.

 

Ugens program

Tirsdag: Ankomst og første ridedag. (Bemærk at man skal være i Reykjavik mandag aften så man kan tage et tidlig morgenfly fra Reykjavik til Husavik tirsdag morgen.)

Onsdag: Anden ridedag.

Torsdag: Tredje ridedag.

Fredag: Åben dag. Mulighed for at besøge Husavik og slappe lidt af, varm svømmepøl mm. Afsted til hesteindsamlingen i Blondues om eftermiddagen. En tur i bus på ca. 3 timer. Hygge og ankomst og aftenen i Blondues.

Lørdag: Skrapatungarett Hesteindsamling og fest.

Søndag: Hesteindsamling indtil middag. Turen slutter I Reykjavik omkring kl. 18. Vi køre jer til Reykjavik i bus. En tur på ca. 3 timer. (Det er muligt at rejse hjem med et sent fly fra Keflavik søndag.)

Overnatning

På skrapaturen vil vi overnatte på gården Saltvik og i Blondues tæt ved hesteindsamlingen.

Dato: Uge 37. Tirsdag d. 8 til søndag d. 13.

Erfaring: Fra medium til øvet rytter. Ring og hør nærmere hvis du er i tvivl:)

Bemærk

Indgang til festen til lørdag aften betales af egen lomme og evt middag på Restaurant i Husavik (madpakke er også mulig.;)

Sørg for at ha egen forsikring med på turen som dækker rideferie. For go ordens skyld:)

Undersøg regler for import at rideudstyr/tøj til Island inden afrejse.

 

IMG_8556

 

IMG_8708

 

IMG_8661